Mijn winkel kiezen

Je moet je geolokalisatie delen om deze functie te kunnen gebruiken.

of

Om deze functie te activeren, moet u een stad, postcode, departement invoeren.

Alle winkels zien

Geen enkele winkel beschikt over alle artikelen in je mandje. Geen enkel resultaat gevonden

Meer winkels zien

Wie we zijn_
Omdat Parijs een belangrijke culturele speler is, blijven we stevig geworteld in de ziel van de Lichtstad. Daar komen elegantie en originaliteit samen voor het creëren van een ongeëvenaarde stijl.
Als het toonaangevende sneakermerk van Frankrijk maakt Courir al meer dan 40 jaar naam in de wereld van mode en sneakers. De sneaker, een onmisbaar accessoire, is in de loop der decennia een essentieel onderdeel van elke garderobe geworden: bij Courir doorbreken we graag de barrières van stijl om sneakers een essentieel onderdeel van elke kledingkast te maken. Terwijl de mode zich ontwikkelt en opnieuw uitvindt, stellen we bij Courir de vrouw centraal in onze strategie: omdat sneakers voor iedereen een zoektocht naar vrijheid en zelfexpressie zijn, zijn we ervan overtuigd dat deze emanciperende figuur mannen en kinderen inspireert met haar persoonlijkheid.

Omdat Parijs een belangrijke culturele speler is, blijven we stevig geworteld in de ziel van de Lichtstad. Daar komen elegantie en originaliteit samen voor het creëren van een ongeëvenaarde stijl. Met oog voor nieuwe trends bieden we producten die zowel origineel zijn, met unieke samenwerkingen, als afgestemd op de wensen van onze klanten: in die zin is elk paar sneakers een kunstwerk en is elke klant een speler in de modewereld. Met een veelbelovende toekomst die gedurfd en innovatief belooft te zijn, blijven we onze geschiedenis schrijven op het kruispunt van mode, passie en individualiteit.
MEER DAN 350
VERKOOPPUNTEN
WERELDWIJD
AANWEZIG IN
21 LANDEN
3300
Werknemers
32 partnermerken
Omzet van €725,8m
tegen 2023
1980
Courir wordt opgericht in 1980 en opent zijn eerste winkel in Parijs met als doel sportschoenen van kwaliteit aan te bieden. Vandaag de dag is Courir de grootste sneakerretailer van Frankrijk en een benchmark voor het vinden van de meest trendy lifestyle sneakers op de markt.
2000
Het merk wordt lid van de GOSPORT-groep.
2014
Courir is sinds 2014 aanwezig op sociale netwerken en heeft nu een grote community van meer dan 2 miljoen abonnees op alle platformen.
2015
Lancering van de e-commercesite, die hard op weg is om een benchmark te worden voor de online verkoop van sneakers.
2017
In 2017 lanceert het merk zijn nieuwe conceptwinkel genaamd Wood, een project ontworpen voor vrouwen en gebaseerd op de codes van de sneakercultuur.
2018
Courir intensiveert zijn internationale expansie met de opening van verschillende winkels in heel Europa. Het merk is ook sterk aanwezig buiten Europa via zijn master franchise partnerships in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Franse overzeese departementen en gebieden.
2019
Met de Share The Sneaker Spirit-campagne bevestigt Courir in 2019 zijn identiteit en missie. Deze visie wordt belichaamd door de creatie van een eigen medium, Sneaker Spirit, dat een referentiepunt is geworden in de wereld van de sneakercultuur.
2021
Courir neemt Naked Copenhagen over. Het doel: Europa's nummer 1 sneakerbestemming voor vrouwen worden, zoals blijkt uit hun slogan: “Supplying Girls With Sneakers”. Naked Copenhagen werd in 2004 opgericht door Stine Lindholm Pedersen en Tommas Olsen en is dé referentie voor sneakers die exclusief gericht zijn op vrouwen door middel van een premium aanbod.