Wie zijn wij?

OVER COURIR

Het merk Courir, dat in 1980 werd opgericht, is DE referentie voor sneakers in Frankrijk met een focus op mode en vrouwen. De winkels van Courir richten zich op stedelijke jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar en bieden het beste van de grootste merken. Met zijn aanbod aan sneakers, kleding en modeaccessoires voor mannen, vrouwen en kinderen, voorziet Courir in de behoeftes van een hele generatie.

ONZE IDENTITEIT

Met de claim "Share The Sneaker Spirit", oftewel "Deel de sneakergeest", richt Courir zich tot iedereen en deelt het zijn passie voor de sneaker. Het is veel meer dan een trend, het is een ware gemoedstoestand die de generaties overstijgt. Het merk wil zo de sneaker nog verder ontwikkelen en nodigt alle consumenten uit om hun visie te delen.

ONZE WAARDEN : Ethiek en transparantie

Corruptie bestrijden, hoe doen we dat?
Courir zet zich in voor een voortdurend verbeteringsproces om de risico's van corruptie op te sporen en te voorkomen en al dan niet laakbare praktijken te bestraffen.
Onze leveranciers engageren zich eveneens tot transparante handelspraktijken, aangezien bij de opstelling van een contract een systeem voor de evaluatie van onze derden wordt ingevoerd, met onder meer de ondertekening van een integriteitscharter.
De groep Courir heeft een waarschuwingssysteem voor ethische kwesties opgezet waarmee medewerkers en partners elke overtreding van de gedragscode of de wet in het algemeen kunnen melden.
In geval van twijfel en bij een concrete situatie kunt u ons op de hoogte brengen via het e-mailadres ethics@courir.com

ONZE VESTIGINGEN

Met 283 winkels in Frankrijk en 320 in Europa heeft het merk Courir zich weten te vestigen als leider op het gebied van de sneakermode, met name voor vrouwen en voor jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Het merk telt 187 eigen winkels en 70 aangesloten winkels in Frankrijk. Courir breidt zich internationaal uit met 17 winkels in Spanje, 17 in België, 1 in Luxemburg en 31 master franchise winkels in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Franse overzeese gebieden. Het bedrijf is sinds 2020 met 2 winkels aanwezig in Portugal en is van plan om dit jaar in elk land nieuwe winkels te openen.

ONZE SOCIALE NETWERKEN

Met meer dan 553.000 volgers op Instagram en 560.000 op Facebook groeit de Sneaker Spirit-community elke dag. In totaal telt de Courir-community meer dan 1,5 miljoen abonnees uit alle landen. Kom en deel met ons de sneakercultuur en de nieuwste modellen op onze Courir-accounts!

✍ ONZE BELOFTEN

Courir neemt de kwestie van gendergelijkheid binnen zijn teams (met meer dan 55% vrouwen) zeer serieus. Op grond van de regelgeving ter bestrijding van de salarisverschillen tussen vrouwen en mannen in het bedrijf, scoorde Courir Frankrijk in 2023 94 van de 100 punten op de lijst voor gelijke beloning van vrouwen en mannen.